Τι είδους πέτρα ταιριάζει στο δικό σου ζώδιο ;

Οι πολύτιμοι λίθοι είναι κάτι παραπάνω από όμορφα στολίδια. Αυτές οι φυσικές, γήινες ομορφιές, έχουν τη δύναμη να γιατρεύουν, να προστατεύουν, να ηρεμούν και να δίνουν διαύγεια. Συγκεκριμένα πετράδια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το κάθε ζωδιο. Όταν σκέφτεστε πιο πετράδι είναι κατάλληλο για εσάς, για ένα φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο, να λάβετε υπόψη όχι μόνο το ζωδιο, αλλά τη θέση της Σελήνης και τον Ωροσκόπο επίσης.

ΚΡΙΟΣ

Η πέτρα του Κριού είναι ο αιματίτης. Ο αιματίτης λέγεται και ηλιοτρόπιο. Σε στηρίζει ψυχολογικά και λειτουργεί θεραπευτικά, αν τον ακουμπήσεις σε κάποιο σημείο του σώματος που πονά. Επίσης, λένε πως αν έχεις ένα δίλημμα, τον κρατάς και σκέφτεσαι το πρόβλημα κοιτώντας τη φλόγα ενός κεριού και έρχεται η απάντηση.

ΤΑΥΡΟΣ

Η πέτρα του Ταύρου είναι το διαμάντι. Η πέτρα της αθωότητας και της αγνότητας, αυτό το πολύτιμο πετράδι, σας βοηθά να κερδίσετε πνευματική διαύγεια και να πείτε την αλήθεια που κρύβετε στη καρδιά σας. Το διαμάντι, που σχετίζεται με τον πλούτο, μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η πέτρα των Διδύμων είναι ο Αχάτης. Οι πνευματικά ενεργοί (και μερικές φορές υπερβολικά ενεργητικοί) Δίδυμοι, μπορούν να ωφεληθούν από την προσγειωμένη και ήρεμη επιρροή αυτού του λίθου. Δυναμώνοντας την επαφή του σώματος με τη Γη, ο αχάτης δίνει κουράγιο και ζωτικότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από το άγχος. Σαν πέτρα της αρμονίας, ο αχάτης μπορεί να εμπνεύσει τις πολλαπλές προσωπικότητες των Διδύμων για να έρθουν σε μία κατάσταση ισορροπία. Να κουβαλάτε ή να φοράτε τον αχάτη όταν πρέπει να πάρετε μία σημαντική απόφαση –αυτή η πέτρα θα οξύνει την όραση, θα αυξήσει το πνεύμα και θα εξαφανίσει το φόβο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτός ο μαγικός λίθος, σχετίζεται με την Σελήνη, τον κυβερνήτη του Καρκίνου. Λέγεται πως η φεγγαρόπετρα απορροφά τις δυνάμεις της Σελήνης και πως η καλύτερη στιγμή να τη φορές είναι κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η φεγγαρόπετρα προσφέρει προστασία στην ευαίσθητη φύση του Καρκίνου ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το ένστικτο, τη θηλυκή ενέργεια και τις σωματικές ικανότητες. Σαν πέτρα εσωτερικής ανάπτυξης και πνευματικής προοπτικής, η φεγγαρόπετρα είναι άριστος σύμμαχος κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.  Επίσης, η φεγγαρόπετρα φέρνει επιτυχία στον έρωτα και στην εργασία.

ΛΕΩΝ

Η τουρμαλίνη σχετίζεται με την καρδιά, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Λέοντας. Αυτή η πέτρα μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τον εαυτό σας στον έρωτα, και εμπλουτίζει τη συμπόνια, την ευτυχία και την γαλήνη. Ο Λέων είναι ένα φυσικά δημιουργικό ζώδιο, και η τουρμαλίνη παράσχει επιπρόσθετη έμπνευση –ή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εμπόδια. Η τουρμαλίνη ενισχύει την ικανότητά σας να πετύχετε τους στόχους σας και προσελκύει την αφθονία και την ευημερία καθώς κάνει τους άλλους δεκτικούς απέναντι στα ταλέντα σας. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η ιερή πέτρα του Βουδισμού, το μπλε ζαφείρι φέρνει τάξη και διαύγεια στο μυαλό, και ταυτόχρονα αυξάνει την ικανότητα να φτάσετε την πνευματική σοφία. Καθώς η Παρθένος είναι επιρρεπής στο άγχος και την ανησυχία, αυτή η πέτρα είναι απίστευτα χρήσιμη. Το μπλε χρώμα σχετίζεται παραδοσιακά με τους ουρανούς, και η Παρθένος ωφελείται από αυτή την υπενθύμιση ανώτερης προοπτικής. Το μπλε ζαφείρι αυξάνει την πνευματική ευελιξία, βοηθώντας την Παρθένο να απελευθερωθεί από άσχημες συμπεριφορές και να ανοίξει τον εαυτό της σε νέες πιθανότητες.

ΖΥΓΟΣ

Η πέτρα της συμπαντικής αλήθειας και της φιλίας, λέγεται πως φέρνει την αρμονία στις σχέσεις –μία προτεραιότητα για το ζώδιο του Ζυγού. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει την έκφραση του αυθεντικού εαυτού και της εσωτερικής αλήθειας, που μπορεί να είναι πρόκληση για αυτά τα άτομα. Μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε την ιερή γνώση, να επεκτείνετε τη συνείδησή σας, να επικοινωνήσετε με το πνεύμα σας και να εξευγενίσετε το μυαλό και τη ψυχή σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το όνομα αυτής της υπέροχης μπλε πέτρας αναφέρεται στον ωκεανό, και σχετίζεται με την υδάτινη φύση του Σκορπιού. Το στοιχείο του Νερού αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές πτυχές, καθώς ο Σκορπιός πολλές φορές χάνεται στα βάθη τους. Η ακουαμαρίνα μπορεί να ηρεμήσει τα έντονα συναισθήματα του Σκορπιού και να απομακρύνει τις κακές δυνάμεις, φέροντας ηρεμία και διαύγεια. Ευθυγραμμίζοντας το σώμα με το πνεύμα, η ακουαμαρίνα μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε υψηλότερα επίπεδα παραμένοντας προσγειωμένοι.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η πέτρα του τοξότη είναι το Καλλαΐς (τιρκουάζ). Αυτή η ιερή πέτρα σε πολλές πνευματικές παραδώσεις, το τιρκουάζ βοηθά τον Τοξότη να συντονιστεί σε μία υψηλότερη συνείδηση. Επιπρόσθετα, το τιρκουάζ θεωρείται επικοινωνιακή πέτρα, εμπλουτίζοντας την ευφράδεια του ομιλητή, την ειλικρίνεια και την δημιουργικότητα. Το τιρκουάζ βελτιώνει το μυαλό αυξάνοντας το ένστικτο, την ευαισθησία και την θετική σκέψη, επιφέροντας πνευματική ηρεμία που οδηγεί στη σοφία.

ΑΙΓΟΚΑΙΡΩΣ

Εμπλουτίζοντας την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο και τη χαρά, το ρουμπίνι μπορεί να ανταπεξέλθει στην τάση του Αιγόκερω για μελαγχολία και αρνητισμό. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του ρουμπινιού ενισχύει τη καρδιά και προσκαλεί τον έρωτα για τον εαυτό, για τους άλλους και για το πνεύμα. Ο Αιγόκερως έχει άξια φήμη σαν το πιο σκληρά εργαζόμενο ζώδιο, και του ρουμπίνι είναι υπέροχος σύμμαχος στην επαναφορά της ενέργειας και την αύξηση της ζωτικότητας και της δύναμης. Λέγεται πως το ρουμπίνι αυξάνει την γενναιοδωρία και πως προσελκύει την αφθονία και την ευημερία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν οι Υδροχόοι κολλήσουν σε μία πνευματική πτυχή, ο γρανάτης μπορεί να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σώμα τους δίνοντας ώθηση στην σεξουαλική ενέργεια, το πάθος, τον αισθησιασμό και την γενική ζωτικότητα. Οι φίλοι και η κοινωνία έχουν μεγάλη σημασία για τον Υδροχόο, και ο γρανάτης σταθεροποιεί τις σχέσεις και εμπλουτίζει την δημοτικότητα. Ο γρανάτης, λέγεται πως, φέρνει την επιτυχία στα επαγγελματικά και πως βελτιώνει την ανώτερη εκπαίδευση. Σε πνευματικό επίπεδο, ο γρανάτης εντείνει τις πνευματικές ικανότητες και θεωρείται ισχυρός σύμμαχος για την είσοδο στην σοφία των ονείρων.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι υπέρ ευαίσθητοι Ιχθύες μπορούν να ωφεληθούν από τον αμέθυστο, ο οποίος διώχνει δονήσεις που το σώμα δεν χρειάζεται. Ο αμέθυστος ηρεμεί το μυαλό και το νευρικό σύστημα και πολλές φορές ονομάζεται «το ηρεμιστικό της φύσης», και χρησιμοποιείται για την απελευθέρωση της έντασης και τη μείωση του άγχους. Ο αμέθυστος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην γιατρειά λύπης και εθισμών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την γενική συναισθηματική σταθερότητα. Σαν απίστευτη πέτρα διαλογισμού, ο αμέθυστος εμπλουτίζει τις ψυχικές ικανότητες και την πνευματική συνείδηση.